Dé oplossing voor optimalere inzet van werkkapitaal.

Vorderingen gebruiken om schulden te betalen. Simpel door verrekening en 'Fractoring'. Voordelen: minder risico en minder kosten.

'Fractoring' is een combinatie van meerpartijen-verrekening en factoring van (deel-)facturen. Op basis van "no cure, no pay". Je betaalt ons alleen een vergoeding als een verrekening is gerealiseerd.

Hoe het werkt?

Enkele modules (een soort robotjes) zorgen voor:

  • Het uit je administratie ophalen en het geanonimiseerd en versleuteld opslaan van gegevens over partijen en vorderingen/schulden.
  • Het zoeken van geschikte verrekeningen (passend bij de voorwaarden die je als PCM-gebruiker hebt ingevoerd)
  • Het opstellen van verrekeningsovereenkomsten
  • De communicatie voor de instemmingsverklaringen
  • De overdracht en betaling van restbedragen
  • De journaalposten voor registratie van de verrekening in de administraties van de verrekeningspartijen.

Het proces wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd met data-uitwisseling via API-koppelingen.

Ben je Ondernemer?

Zweap bespaart de ondernemer tijd. Minder aanmanen van debiteuren. Zweap bespaart geld. Minder afschrijven van debiteuren. En waarom zou het hele factuurbedrag door een factorbedrijf gefinancierd moeten worden? Zweap vermindert risico. Ook als de debiteur kort na de verrekening failliet gaat, blijft de verrekeningsovereenkomst geldig. Meer weten ?

Ben je een accountants- of administratiekantoor?

Met Zweap kun je je klanten beter adviseren over credit-management. En die klant geld besparen op debiteurenbeheer en -financiering. Verrekenen maakt aanmanen en afschrijven van debiteuren overbodig. En waarom zou het hele factuurbedrag door een factorbedrijf gefinancierd moeten worden? Zweap vermindert risico. Ook als de debiteur kort na de verrekening failliet gaat, blijft de verrekeningsovereenkomst geldig. Meer weten?

Ben je een aanbieder van boekhoud-software?

Zweap bespaart de ondernemer tijd en geld. Zeker als Zweap gekoppeld wordt met zijn administratie en gegevens via API-koppelingen opgehaald kunnen worden. En de gegevens van de verrekening en de restbedrag-afwikkeling via die API-koppeling rechtstreeks in de administratie geboekt worden. Meer weten?

Waarom pilotpartner worden ?

Meer Zweap-gebruikers betekent meer verrekenbare vorderingen en schulden. Dus ook meer matching-opties. Stap 1 van de pilot is (anoniem) kennismaken met de werking van Zweap via een interactieve workshop. Daarvoor is de ZweapApp ontwikkeld. De sessie-deelnemer kiest een fantasienaam en wordt gekoppeld aan een willekeurig (ad random) samengesteld bestand van debiteuren, crediteuren en facturen. Dus geen gedoe over privacy en databescherming. Meer weten?